
Stap binnen in de wereld van Ayurveda met dit eenvoudige, maar voedzame recept voor pastinaak- en preisoep. Deze fluweelzachte soep combineert de zoete en aardse smaken van pastinaak met de milde, hartige tonen van prei. Perfect om lichaam en geest in balans te brengen, vooral tijdens de koudere maanden.
Ingrediënten:
- 3 middelgrote pastinaken, geschild en in stukjes
- 2 preien, alleen het witte en lichtgroene deel, in ringen gesneden
- 1 middelgrote aardappel (optioneel, voor extra romigheid)
- 2 eetlepels ghee (geklaarde boter)
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/4 theelepel gemberpoeder (of vers geraspte gember)
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 750 ml groentebouillon of warm water
- Himalaya zout naar smaak
- Verse koriander of peterselie voor garnering
Bereidingswijze:
-
Voorbereiding van de kruiden
Verhit de ghee in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de komijnzaadjes toe en laat ze een paar seconden knisperen totdat hun aroma vrijkomt. Roer dan de kurkuma, koriander en gember erdoor. -
Groenten sauteren
Voeg de gesneden prei toe en bak deze zachtjes tot hij zacht wordt (ongeveer 5 minuten). Voeg de pastinaken en aardappel toe en roer goed door, zodat de groenten bedekt zijn met de kruiden. -
Koken
Giet de groentebouillon of het water erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep ongeveer 20-25 minuten zachtjes koken, of totdat de groenten zacht zijn. -
Blenden
Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren. Voeg indien nodig extra water toe om de gewenste consistentie te bereiken. -
Afwerking
Breng de soep op smaak met Himalaya zout en zwarte peper. Laat het nog even opwarmen, maar voorkom dat het kookt. -
Serveren
Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander of peterselie. Serveer warm en geniet van de rustgevende, voedende smaken.
Reactie plaatsen
Reacties