Heerlijke Prei-Broccoli soep
400 g prei
olijfolie
400 g aardappels
1,5 liter groente- of kippenbouillon
300g broccoli
½ bosje verse munt (15 g)
½ bosje bladpeterselie (15 g)
40 g Parmezaanse kaas
25 g hele amandelen
1 el wittewijn azijn
extra vergine olijfolie
4 kleine sneetjes volkorenbrood (à 35 g)
Bereiding:
1 Maak de prei goed schoon, snijd ze in dunne ringen en zet ze met 1 eetlepel olijfolie in een grote braadpan op matig vuur. Blijf 10 minuten regelmatig
roeren.
2 Was ondertussen de aardappels, snijd ze in dunne plakjes (met schil voor extra voedingswaarde) en roer ze door de prei. Giet de bouillon erbij en laat
het geheel 15 minuten flink koken.
3 Maak de broccoli schoon, snijd het in stukken en kook de laatste 10 minuten met het deksel op de pan mee.
4 Pluk ondertussen de muntblaadjes en snijd ze op een grote snijplank samen met de bovenste helft van de bos peterselie door elkaar. Rasp de
Parmezaanse kaas erover en voeg de amandelen, azijn en 1 eetlepel extra vergine olijfolie toe. Hak en meng alles dan nogmaals goed door elkaar.
5 Rooster de broodjes en besmeer ze met het kruidenmengsel.
6 Haal de soep van het vuur en mix het met een blender tot een gladde soep. Proef en breng op smaak met wat extra zout en/of peper.
7 Schep je kommen vol en serveer de soep met de heerlijke geroosterde broodjes.
Eetsmakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties