Ingrediënten:
½ eetl ghee
750ml groentebouillon
1 prei (alleen het witte deel, fijn gesneden)
1 grote venkel knol (in reepjes gesneden)
1 courgette (in blokjes gesneden)
1 teentje knoflook
½ tl fijn gemalen venkel zaadjes
1 takje verse tijmblaadjes (blaadjes los gerist) of ½ tl gedroogde tijmblaadjes
zout en peper naar smaak
Bereiding:
Verhit de ghee in de grote pan.
Voeg de prei, venkel en de courgette toe en bak dit 5 minuten op een medium vuurtje.
Voeg de knoflook en bouillon toe en kook dit ongeveer 15 minuten totdat de groentes gaar zijn.
Mix dit met een staafmixer tot een gladde soep.
Voeg de venkelzaadjes en tijm toe en zout en peper naar smaak.
Als je er van houdt, kan je nog wat kook of haverroom toevoegen.
Eetsmakelijk!
Snelle Venkel-Courgette soep
« Kruidige vegetarische Pompoensoep Ontkiemde Mungbonen pannenkoekjes »
Reactie plaatsen
Reacties