Op zoek naar een voedzaam en smakelijk ontbijt? Probeer dan deze heerlijke ontkiemde muntbonen pannenkoekjes!
Vol met eiwitten, vezels en essentiële voedingsstoffen, zijn deze pannenkoekjes een perfecte manier om je dag gezond en energiek te beginnen. Ontkiemde muntbonen geven een unieke smaak en textuur, terwijl ze ook gemakkelijk te verteren zijn. Volg dit eenvoudige recept en geniet van een ontbijt dat zowel lekker als goed voor je is!
Ingrediënten:
1 kop mungkiemen
1/4 kop fijngehakte spinazie
1/4 kop fijngehakte fenegriek (of een andere groente)
2 el geraspte wortel
2 el besan (geroosterde kikkererwtenmeel)
1/2 tl kurkumapoeder
1/2 tl gember poeder
1/4 tl komijn zaadjes
olie of ghee om in te bakken
Zout naar smaak
Mungbonen ontkiemen:
-Was de mungbonen goed en zet ze een dag flink onder water. Ververs het water een aantal keren.
-Na een dag in het water gestaan te hebben, doe je de mungbonen in een ruime glazen pot waar je het deksel losjes op draait.
-1x per dag spoel je de mungbonen af met water en draai je het deksel weer losjes terug.
-Na 2 of 3 dagen zie je dat de mungbonen gaan kiemen.
-Als ze lekker ontkiemt zijn, zijn ze klaar voor gebruik.
Bereiding:
Meng de mungkiemen en ½ kopje water in een mixer tot een gladde pasta. Doe het over in een kom. Voeg alle ingrediënten toe aan de kom. Strooi zout en roer het beslag met een lepel tot er geen klontjes meer zijn.
Voeg water toe indien nodig om een losse massa te maken.
Vet een pan in met olie (bij voorkeur gietijzer) en bak kleine pannenkoekjes (van ongeveer 10cm doorsnee) tot ze goudbruin zijn.
Eetsmakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties