
Deze gemberchutney is perfect voor koude dagen! Het is verwarmend, bevordert de spijsvertering en past goed bij mungbonenpannenkoekjes, gestoomde groenten of als smaakvolle dip.
πΏ Ingrediënten (voor een klein potje)
- 2 el ghee
- 1 tl mosterdzaad
- 1 tl komijnzaad
- 1 el verse gember, fijn geraspt
- ½ tl kurkuma
- ½ tl korianderpoeder
- ½ tl kaneel (optioneel, voor extra warmte)
- 1 el tamarindepasta (of sap van ½ citroen)
- 1 el dadelsiroop
- 50 ml water
- Himalayazout naar smaak
π₯ Bereidingswijze
- Verhit de ghee in een kleine pan op middelhoog vuur.
- Voeg het mosterdzaad en komijnzaad toe en laat ze knappen.
- Roer de geraspte gember, kurkuma, koriander en kaneel erdoor en bak 1 minuut zachtjes.
- Voeg de tamarindepasta, dadelsiroop en water toe. Laat 5-7 minuten zachtjes inkoken tot het mengsel dikker wordt.
- Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Serveer warm of lauwwarm.
Deze chutney is heerlijk bij mungbonenpannenkoekjes, rijstgerechten of als kruidige spread. Geniet ervan! πΆβ¨
Reactie plaatsen
Reacties