Gemberchutney

Gepubliceerd op 6 februari 2025 om 20:01

Deze gemberchutney is perfect voor koude dagen! Het is verwarmend, bevordert de spijsvertering en past goed bij mungbonenpannenkoekjes, gestoomde groenten of als smaakvolle dip.

🌿 Ingrediënten (voor een klein potje)

  • 2 el ghee
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 el verse gember, fijn geraspt
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl korianderpoeder
  • ½ tl kaneel (optioneel, voor extra warmte)
  • 1 el tamarindepasta (of sap van ½ citroen)
  • 1 el dadelsiroop
  • 50 ml water
  • Himalayazout naar smaak

πŸ₯„ Bereidingswijze

  1. Verhit de ghee in een kleine pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg het mosterdzaad en komijnzaad toe en laat ze knappen.
  3. Roer de geraspte gember, kurkuma, koriander en kaneel erdoor en bak 1 minuut zachtjes.
  4. Voeg de tamarindepasta, dadelsiroop en water toe. Laat 5-7 minuten zachtjes inkoken tot het mengsel dikker wordt.
  5. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Serveer warm of lauwwarm.


Deze chutney is heerlijk bij mungbonenpannenkoekjes, rijstgerechten of als kruidige spread. Geniet ervan! 🌢✨

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.