Op Curacao heb ik deze heerlijke Arepa di Pampun ontdekt op de Marshe midden in het centrum van Willemstad. Gelukkig kon ik snel een recept vinden. Dit recept is voor 4 personen en ik heb het overgenomen uit het boek:
De complete Antiliaanse Keuken geschreven door Jurino Ignacio. Een boek vol heerlijke Antilliaanse recepten.
Ingrediënten:
2 eieren
500 gram pompoen
1 theelepel kaneelpoeder
100 ml melk
200 gram bloem
1 eetlepel bakpoeder
3 eetlepels suiker
1 eetlepel plantaardige olie
snufje zout
Bereiding:
Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd hem in kleine blokjes. Kook de pompoen in water met het zout. Als de pompoen stukjes gaar zijn prak je ze met een vork fijn totdat er een gladde massa ontstaat.
Voeg alle andere ingrediënten aan de pompoen toe en roer goed door totdat er een dik beslag ontstaat. Als het beslag te dik is, kan je nog een beetje melk toevoegen.
Verwarm een koekenpan en doe er wat olie in. Bak 3 pannenkoekjes per keer. Maak de pannenkoekjes zo groot als een Amerikaans Pannenkoekje.
Eetsmakelijk!
Pompoen Pannenkoekjes
« Ontkiemde Mungbonen pannenkoekjes Biryani Rijst »
Reactie plaatsen
Reacties