Wortel-Gembersoep met Kurkuma

Gepubliceerd op 21 oktober 2024 om 17:09

Deze Ayurvedische wortel-gembersoep is verwarmend en voedzaam, ideaal om de Vata dosha in balans te brengen tijdens de herfst. De combinatie van wortel, gember, en kurkuma helpt de spijsvertering te ondersteunen en het lichaam op te warmen.

Ingrediënten:

  • 500 gram wortels, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel verse gember, fijngehakt
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 400 ml kokosmelk (1 blik)
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel ghee
  • 750 ml water (of groentebouillon)
  • Zout naar smaak
  • Verse koriander voor garnering

Bereiding:

  1. Verwarm de ghee in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte gember toe en bak deze een paar minuten tot hij geurig is, maar niet bruin wordt.
  2. Voeg het kurkumapoeder en komijnpoeder toe en roer alles goed door.
  3. Voeg de wortels toe aan de pan en roer goed door zodat ze bedekt zijn met de ghee, kruiden en gember. Laat ze ongeveer 5 minuten bakken.
  4. Voeg daarna het water (of de groentebouillon) toe en breng het geheel aan de kook.
  5. Laat de soep 20-25 minuten zachtjes koken tot de wortels zacht zijn. Controleer de zachtheid door met een vork te prikken.
  6. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door. Verwarm de soep opnieuw op laag vuur, maar laat deze niet koken.
  7. Breng op smaak met zout en voeg indien nodig wat extra kruiden toe.
  8. Serveer de soep warm, gegarneerd met verse korianderblaadjes. Voor extra warmte kun je nog een snufje gemalen zwarte peper toevoegen.

Deze soep is niet alleen voedzaam, maar biedt ook een heerlijke verwarmende smaak die perfect is voor de herfst.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.