Zoete Aardappel Curry met kruiden

Gepubliceerd op 21 oktober 2024 om 18:02

Deze voedende Ayurvedische curry is ideaal voor de herfst. De verwarmende specerijen en zoete aardappelen helpen om de Vata dosha in balans te houden en bieden een aardende energie.

Ingrediënten:

  • 2 grote zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels ghee
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1/2 theelepel fenegriekzaad
  • 1/2 theelepel kurkumapoeder
  • 1 eetlepel verse gember, fijngehakt
  • 500 ml water of kokosmelk (voor een romigere curry)
  • Zout naar smaak

 

Bereiding:

  1. Verwarm de ghee in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de mosterdzaadjes toe en laat ze poppen. Voeg daarna het fenegriekzaad toe en bak 1-2 minuten tot de zaden lichtbruin worden.
  2. Voeg de fijngehakte gember toe aan de pan en bak nog een minuut mee. Voeg vervolgens het kurkumapoeder toe en roer goed door.
  3. Doe de zoete aardappelblokjes in de pan en roer ze goed door de specerijen en olie. Bak ze een paar minuten om ze licht te bruinen.
  4. Voeg het water of de kokosmelk toe, zodat de zoete aardappelen net onderstaan. Breng het geheel aan de kook.
  5. Laat de curry 20-25 minuten zachtjes koken, of totdat de zoete aardappelen gaar en zacht zijn. Roer af en toe en voeg indien nodig wat extra water toe als de curry te dik wordt. Indien gewenst kan de curry met de staafmixer fijngemalen worden.
  6. Breng op smaak met zout en roer nog een laatste keer goed door.
  7. Serveer de curry warm.

Deze zoete aardappel curry is perfect voor de herfstperiode.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.