Ingrediënten:
- 1 kopje gemengde noten (zoals amandelen, cashewnoten en walnoten), geroosterd
- 2 eetlepels ghee
- 1 theelepel komijnzaad
- 1/2 theelepel fenegriekzaad
- 1/2 theelepel kurkumapoeder
- 1-2 groene chili’s (naar smaak)
- Zout naar smaak
- 1/4 kopje water (of naar behoefte)
Bereiding:
- Verwarm de ghee in een pan op middelhoog vuur. Voeg de komijnzaadjes en fenegriekzaadjes toe en bak ze tot ze geuren.
- Voeg de geroosterde noten en groene chili’s toe aan de pan. Bak een paar minuten mee.
- Voeg kurkuma en zout toe en roer goed door.
- Laat het mengsel afkoelen en maal het in een blender tot een grove pasta. Voeg water toe om de gewenste consistentie te bereiken.
- Serveer de chutney als dip of bijgerecht bij rijst of roti.
Reactie plaatsen
Reacties