Kruidige Notenchutney

Gepubliceerd op 21 oktober 2024 om 18:05

Ingrediënten:

  • 1 kopje gemengde noten (zoals amandelen, cashewnoten en walnoten), geroosterd
  • 2 eetlepels ghee
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1/2 theelepel fenegriekzaad
  • 1/2 theelepel kurkumapoeder
  • 1-2 groene chili’s (naar smaak)
  • Zout naar smaak
  • 1/4 kopje water (of naar behoefte)

Bereiding:

  1. Verwarm de ghee in een pan op middelhoog vuur. Voeg de komijnzaadjes en fenegriekzaadjes toe en bak ze tot ze geuren.
  2. Voeg de geroosterde noten en groene chili’s toe aan de pan. Bak een paar minuten mee.
  3. Voeg kurkuma en zout toe en roer goed door.
  4. Laat het mengsel afkoelen en maal het in een blender tot een grove pasta. Voeg water toe om de gewenste consistentie te bereiken.
  5. Serveer de chutney als dip of bijgerecht bij rijst of roti.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.