Stoofpeer met Kardemom en Ghee

Gepubliceerd op 21 oktober 2024 om 18:08

Deze heerlijke stoofperen zijn perfect voor de herfst. De combinatie van ghee, kardemom en kaneel geeft een verwarmende en zoete smaak, waardoor dit gerecht een ideale aanvulling is op je herfstmenu

Ingrediënten:

  • 4 rijpe peren (bij voorkeur soorten zoals Gieser Wildeman of D'Anjou), geschild en gehalveerd
  • 2 eetlepels ghee
  • 4-5 kardemompeulen, licht gekneusd
  • 1 kaneelstokje
  • 2-3 eetlepels maple syrup (of naar smaak)
  • 1/2 kopje water

Bereiding:

  1. Verhit de ghee in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de kardemompeulen en het kaneelstokje toe en laat de specerijen ongeveer 1 minuut bakken om hun aroma vrij te laten komen.
  2. Voeg de peren toe aan de pan en roer ze voorzichtig om ze te bedekken met de ghee en specerijen.
  3. Giet het water in de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de peren zachtjes sudderen gedurende 20-25 minuten, of totdat ze zacht zijn. Roer af en toe voorzichtig om aanbranden te voorkomen.
  4. Voeg de maple syrup toe naar smaak en roer voorzichtig door de peren. Laat de peren nog 5 minuten sudderen zonder het deksel, zodat de saus iets kan indikken.
  5. Serveer de stoofperen warm, met wat van de siroop eroverheen.

Deze stoofperen zijn niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een verwarmende toevoeging aan je herfstmenu!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.