Pittige Wortelchutney

Gepubliceerd op 21 oktober 2024 om 18:22

Ingrediënten:

  • 2 grote wortelen, geraspt
  • 1/2 kopje gekookte kikkererwten
  • 2 eetlepels ghee
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1/2 theelepel kurkumapoeder
  • 1/2 theelepel chili poeder (naar smaak)
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/4 kopje water (of naar behoefte)

 

Bereiding:

  1. Verhit de ghee in een pan op middelhoog vuur. Voeg de mosterdzaadjes toe en laat ze poppen.
  2. Voeg de geraspte wortelen en kurkumapoeder toe. Bak ongeveer 5-7 minuten tot de wortelen zacht zijn.
  3. Voeg de gekookte kikkererwten, chili poeder, zout en water toe. Laat alles nog 5 minuten sudderen.
  4. Laat het mengsel afkoelen en maal het in een blender tot een grove chutney. Voeg citroensap toe en roer goed door.
  5. Serveer de chutney als bijgerecht bij rijst, curry of als dip voor snacks.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.