Ingrediënten:
- 2 grote wortelen, geraspt
- 1/2 kopje gekookte kikkererwten
- 2 eetlepels ghee
- 1 theelepel mosterdzaad
- 1/2 theelepel kurkumapoeder
- 1/2 theelepel chili poeder (naar smaak)
- 1/2 theelepel zout
- 1 eetlepel citroensap
- 1/4 kopje water (of naar behoefte)
Bereiding:
- Verhit de ghee in een pan op middelhoog vuur. Voeg de mosterdzaadjes toe en laat ze poppen.
- Voeg de geraspte wortelen en kurkumapoeder toe. Bak ongeveer 5-7 minuten tot de wortelen zacht zijn.
- Voeg de gekookte kikkererwten, chili poeder, zout en water toe. Laat alles nog 5 minuten sudderen.
- Laat het mengsel afkoelen en maal het in een blender tot een grove chutney. Voeg citroensap toe en roer goed door.
- Serveer de chutney als bijgerecht bij rijst, curry of als dip voor snacks.
Reactie plaatsen
Reacties