🌿Mungbonen Pannenkoekjes met Spinazie 🌿

Gepubliceerd op 6 februari 2025 om 19:26

🌿Mungbonen Pannenkoekjes met Spinazie 🌿

Ingrediënten (voor 6-8 pannenkoekjes)

Voor het beslag:

  • 150 g gele mungbonen (moong dal), 4 uur geweekt
  • 1 tl komijnzaad
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl korianderpoeder
  • ½ tl geraspte verse gember
  • ½ tl Himalayazout
  • 100 ml water (of meer, voor een dunner beslag)

Voor de vulling:

  • 100 g verse spinazie, fijngehakt
  • ½ tl garam masala (optioneel, voor extra warmte)
  • 1 el verse koriander, gehakt
  • ½ rode ui, fijn gesneden
  • 1 el ghee (voor het bakken)

Bereidingswijze

  1. Maak het beslag:

    • Spoel de geweekte mungbonen goed af en doe ze in een blender.
    • Voeg komijnzaad, kurkuma, korianderpoeder, gember, zout en water toe. Mix tot een glad beslag.
    • Giet het beslag in een kom en roer de gehakte spinazie erdoor.

  2. Bak de pannenkoekjes:

    • Verhit een beetje ghee of kokosolie in een pan op middelhoog vuur.
    • Schep een kleine pollepel beslag in de pan en spreid het uit tot een dunne pannenkoek.
    • Voeg eventueel een snufje garam masala toe.
    • Bak 2-3 minuten tot de onderkant goudbruin is. Draai om en bak nog 2 minuten.

  3. Serveer warm!

    • Besprenkel met wat verse koriander en serveer met een warme gemberchutney

🌱 Ayurvedische voordelen:

Vata: Dit gerecht helpt Vata in balans te brengen door de verwarmende specerijen en de zachte, voedzame mungbonen.
Pitta: Pitta-types kunnen minder gember en garam masala gebruiken om het gerecht koeler te maken.
Kapha: De lichte, droge mungbonen en verwarmende kruiden helpen Kapha te verlichten.

Geniet van deze knapperige, kruidige en voedzame Ayurvedische pannenkoekjes! 🍃✨

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.